Tahniah !!!

No comments:

Assalamualaikum . Harini 21122012 .so , macam mane hidup harini ? Alhamdulilah ..actually , harini cousin nikah . Esok majlisnya . So setakat ni takbest sebab geng takcukup . Ramai cousin lain belum balik . Yang ade pun tadi angah anis , along hisham , jijie , kemal , along pako , angah handsome . See , semua lelaki .. yang lady2 belum ade , so kebangang an sekejap . Nak klik klik pun takde geng .macam gila pulak klik klik sorang2 dekat situ.
Btw , tahniah eira nd edy . Happy ever lasting .

Published with Blogger-droid v2.0.9

we are nothing without allah :)

No comments:

Assalamualaikum . Hye . Harini 20.12.2012 . Bersyukur sebab allah masih bagi kita peluang perbaiki segala kesilapan kita sebelum masa yang diberikanNya tamat . MasyaAllah .adakah aku sudah cukup amal dan ibadatku ? Sesungguhnya tidak . Aku mampu mengakuinya kerana aku hanya hamba Allah yang sering melakukan kesilapan .
Sebenarnya , Allah dah tetapkan rezeki , jodoh , hidup kita dimana dengan siapa , mati kita macam mane . Kuasa Allah , siapapun tak boleh lawan . So sebenarnya yun nak cerita yang yun baca paper metro harini dan melambak2 cerita pasal ramalan kiamat sane , sana buat persiapan macam ni , situ macam tu . Dan kiamat berlaku esok !! Bersedia tak ? Heee :D .sebenarnya ade juga orang islam percaya ni semua tapi tolonglah jangan fikir singkat sangat .. okayy , andai kata esok memang berlaku kiamat , ape korang buat ? I'm asking you all :/ ..sini rapat sikit muka tu dekat skrin , kiamat hanya datang bila kita takbersedia , walaupun sebelum tu kita bersedia kemain *bisik2* .Sedangkan nabi taktahu bila kiamat , ape lagi kita manusia biasa . Tu sebab yun cakap we're nothing here without Allah .. dari Allah kita datang , kepadanya jua kita kembali ..yun doakan kita semua ditempatkan digolongan orang yang beriman. Assalamualaikum ..

Published with Blogger-droid v2.0.9

Aku sayang ibu ayah walaupunnnnnn _____

No comments:
 
heyy*lambailambai* .
wahh rindu N tak ? N rindu korang . ops N maksudkan blog N ni .
fuhhh fuhhhh berhabuk sangat*tiuptiup* . puas dah kemas blog ni tapi rasa macam serabut lagi . eihh ape lagi N nak ubah ? kalau korang tak suka dengan design blog N , bagitau N tau . nanti N boleh ubah . Yela sejak dah lama tak publish entry sebab banyak makan semut , ehh salah sebab salah passw , makin tak terurus blog ni . sampai N buat blog lain . nak tengok blog lagi satu ? ehh mane boleh*baksinggitsini*
 
exceli , macam entry lepas , N ade cakap yang N nak story banyak cerita kann ? ingat tak ? hah cuba pegi older post balik . Cepat tengok ! Cepat ! hahaha :D dah jumpa ? okayy pandai .
Sepanjang hidup N 18 tahun ni , N dimanjakan , ape N nak semua N dapat . Tapi sekarang , bila N nak sesuatu benda tu , N kena usaha sendiri . Benda pertama yang N beli adalah Samsung tab . Ya ampun sayang betul N dekat binatang tu . Blackberry N ayah support . after N cukup duit , N bayar balik dekat ayah sebab N tahu ayah susah nak cari duit . So , N pun bayar balik duit ayah . Terima kasih ayah :)
Sekarang N kena cari duit , kumpul duit sebab N nak beli lagi barang dalam wishlist N . Camera DSLR d90 . mahal woooooooo . ribu riban :/ takpe kena usaha juga . haihh kan senang kalau ade suami . boleh minta dekat dia . ngehhhhhh ngehhhhhh :*)
okayy ibu , nak awennnnnnnnn ?*NiTakMemasal* hahaha :D N tahu tu kemahuan tapi dalam masa sama tu juga keperluan N . Yela N sekarang bukan anak wangi ayah . Kalau dulu , nak barang itu ini , buat muka masam je , benda dah ade depan mata . sekarang buat muka masam pun , ayah ibu buat dunno je :/ *HembusHingusDekatBaju* . Sekarang N anak busuk ayah . Ni hah anak wangi ayah sekarang :(

                                                             hazirah&adam
 
Ni pulak anak busuk ayah :'(
                                                             okayy sedih sangat :'(
 
Tapi walau macam mane pun , N dah puas jadi anak wangi ibu ayah . kali terakhir N jadi anak wangi ayah . err bila ek ? kejap kejap , nak loading kejap . rasanya sebelum dapat hazirah . Masa hazirah lahir tahun 2008 , so that's mean dah 4 tahun tak jadi anak wangi ibu ayah lagi . cehh kekadang je kalau mood ayah , sesekali je minta ayah bawa jenjalan lah , pegi situ sini .
Dengan ibu ? selalu jugak menggedik dengan ibu sebab ibu lah kawan N , ibu lah tempat N cari pasal , ibu lah tempat N kongsi masalah  , ibu lah tempat bermanja . so , kalau kiteorang ade masalah pun , N cepat2 minta maaf dengan ibu sebab N takleh kalau ibu takde :'( rasa macam tak lengkap :) Sayang ibu ! takpe kalau N bukan anak wangi ayah lagi tapi N tetap jadi anak wangi busuk pekung bacin haringgg ibu . haha adik2 , takpayah jeles :P
 
kbye :)
Selagi mereka ade , hargailah . taknak jadi anak derhaka . alang sebut nak keluar dari rumah je , Allah dah tempatkan kita dekat neraka awal2 , ape lagi doa ibu ayah bukan2 kann ? so , N sayang keluarga N :)
 
salam dari Rengit , Batu Pahat  :
Yuyun Shafiqah Jamaludin
 

Aku kembali !

No comments:
 
Syukur kehadrat ilahi sebab dapat juga ingat password blog ni . entah kenapa aku boleh lupa . tulah ibu kata jangan makan semut banyak nanti pelupa . bila dah lupa password , hilanglah keupayaan aku untuk publish entry merepek . eihhh sekarang nak menaip entry pun rasa jari ni keras kejung kebatunnnnnn . Banyak cerita aku nak share . tulah , ishhhhhh*ketuk kepala guna tukul besi* , sejak dah lupa passw ni , aku kena pendam je semua cerita yang sepatutnya dah berbakul2 tersimpan dalam otak , dalam hati . banyak banyak banyak sangattttttttt . sebut je ape . sedih ? gembira ? eihhhhhh nantilah . bagi aku publish entry ni dulu . baru aku publish cerita baru okayy .
BTW , hello kehidupan takde boprenggg . seronok sangat sebab nak buat ape pun , takde orang nak halang :) yeeeeeehayeahhhhhhhaaaaaaa :)
 
nantikan entry best2 lepasni tau . tak sabar , tak sabar , tak sabar*gaya lisa*
 
salam dari istanbul*cehhh* :
yuyun shafiqah

Aku hanya seorang blogger picisan 'melukut tepi tepung gandum'

1 comment:

selamat berbuka uolls ..
boleh bawak tak tu perutnya ? kang susah pulak nak terawih :)
entry ini hanyalah sekadar entry biasa yang tiada membawa maksud apa2 ataupun memberi effect kepada sesiapa mahu yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia ..
tapi tapi tapi entry ini akan menyebabkan lady gaga menangis dan izara aishah terjun bangunan lapanbelasratus tingkat :)
see , tajuk entry pun sebebnarnya sudah boleh menunjukkan bagaimana perasaan aku saat ni ..
aku ibarat neelofa yang sedang melukut tepi tepung gandum .. neelofa babe ! asal lah korang buat aku macam ni , aku yang secomel neelofa , tapi tapi tapi korang buat aku macam tak wujud .. kenapa ? why ? aku rasa macam nak minum air paip je puas2 .. 
rintihan aku ni bukan sekadar rintihan biasa .. rintihan seorang blogger yang aku rasa korang semua pun pernah rasa .. exceli , aku cuba untuk menjadi blogger yang berpengetahuan tapi aku susah sebab aku tiada sokongan sesiapa .. anyone please support me ! aku bukan nak lagak femes tapi aku hanya ingin buat orang sedar yang aku wujud disini ..orang taklayak buat aku macam ni  ..

kenapa hentam aku macam ni sekali ?
Sedang dalam aku menaip entry ni , aku menangis , maksud aku hati aku menangis ..menangis ala2 lisdawati kena marah dengan fauzi nawawi .. sudah lah , aku malas nak menangis , merintih tapi tapi tapi aku geram sebab ni :
 asal follower aku tak naik2 ? kenapa dan mengapa ? huh aku memang blogger picisan yang sememangnya melukut tepi tepung gandum .. yela mana ada orang nak singgih dan follow blog ni sebab aku suka tampal entry merepek kan ? yela aku sedar aku siapa :( 

lots of love :
Yuyun Shafiqah Jamaludin 

akhirnya aku dah berjaya rosakkan blog :(

No comments:

exceli , aku rasa aku nak tampar muka mak jemah sebab blog aku dah tak macam dulu . tulah padah tengok dato haris lalu depan mata , sah2 blog aku dah rosak .. nanti kau dato haris !
 
see , betapa rosaknya blog aku sampai aku rasa nak bakar2 skrin ni .. 
anyone please help me :(

Sila nantikan ...

No comments:

Ada entry mengejut plus terkentut ! 

nantikan okay :)

GEMPAR !

No comments:

selamat malam . mesti pelik sebab dalam 'Malaysia book of yuyun shafiqah' takpernah aku update time malam kan ? pernah baca entry aku malam2 ? tapi kenapa aku update malam ni ? kenapa dan mengapa ? 
semuanya akan terjawab sekejap lagi :) cehhhhhhhh -,-'

oya aku cakap , kalau update malam2 macam ni , nampaknya dah buat tabiat . cehh update salah tak update pun salah . gigit hidung tu kang ! cuma nak cakap , kalau korang perasan yang blog aku dah tukar skin . alala tu pun nak kecoh kan ? eleh kisah pula aku ? *kena baling bola bowling enambelas biji*

berpeluh2 okayy nak siapkan semua ni . lepas ni kalau ada yang ngaku design ni sama macam dia , memang aku baling tahi hidung aku dekat dia ! 

nota bulu kaki : insyaALLAH , contest  aku akan dilangsungkan dalam masa terdekat ni . watch out okay :)

Lyana`s studio first giveaway

No comments:

awesome ! 
join sebab support blogger . aku pun nak buat contest .so , kena support blogger lain juga biar ramai join contest aku nanti . KIHKIHKIH*ketawa trend sekarang*


*klik banner omeyy ni :)

tag :
syara 
cieytot

kalau ada yang nak join juga . meh reramai ! before 14 july tau :)

Nak buat contest ..

3 comments:

rasa macam dah berkurun lamanya aku tak update kan ? well buzy jaga adik2 .lagipun ayah tak bagi nak online je . membebel je memanjang , bertahi dah telinga ni :) bila dah lama tak update , mulalah otak ni fikir memacam .
so , bagi menebus sebab dah lama aku tak update so aku nak buat contest sikit2 . agak2 ada nak join ? samada nak cari sponsor ke tak , nanti aku fikir dulu sebab walaupun nak buat contest kecil je tapi bebanan dia banyak kan ? sesapa yang pernah buat contest/GA mesti faham :)
 
cuma aku harap , bila aku publish nanti , ramai yang join .sebab aku akan cari hadiah yang gila awesome samada dari diri sendiri ataupun dari sponsor2 aku . insyaALLAH :) 

see you soon :D

Giveaway : 3-lens LOMO Style Film Camera by Amercorner.com

1 comment:

TAKNAK TAIP  PANJANG2 , TERJAH JE BANNER DEKAT BAWAH NI OKAYY :(



hope i`m the luckiest one :)

Thanks to NabilaMedan

1 comment:

selamat malam . dah mandi ke semua ni ? kalau belum , bawa2lah mandi sana .. ucukk no ni hah :)

Seperti tajuk diatas , aku nak berterima kasih kepada ketua kampung , para hadirin hadirat sekalian .tak tak , sebenarnya nak berterima kasih pada adik nabilamedan yang comel lagi cute ni :) exceli , entry ni nak bagi korang yang join GA nabila ni panas , wooooo ~HAHAHA :DD jemput ketawa syaitoooonn dengan aku cepat .bagi sesiapa yang join dan menang GA nabila , mehh kita buat blogger lain jeles dengan kita . well , seperti yang korang tahu dekat sini , aku adalah salah sorang pemenang dan aku dapat apa ? dapat shawl . fuhh cantik . baru je abang posmen yang handsome macam aeril zafril tu hantar . nak tengok betapa excitednya aku bila dapat surat yang mengandungkan mengandungi shawl tu .apa2 pun kita , jemput tengok semua .

sebelum dikoyak rabakkan . see , omeyy je nabila balut*betulkan ayat aku?* 
sampai nak buka pun serba salah , sebab bungkus tu cantik no :)

 after dikeluarkan ,siap ada blogger card lagi . nampak dekat atas tu ? 'it`s my lucky day ? fuhh memang lucky day aku lah .

 serakusnya , inilah hasilnya . cantik kan ? please jeles ~


omeyy kan ? 

muka excited aku lepas dapat shawl ni . dah jangan tengok lelama . aku pakai susuk ni !
kang terpikat kang !

btw , terima kasih banyak2 sebab pilih aku . kalau ada buat GA lagi , jangan lupa ajak tau . 
aku bolot semua hadiah . wawawawawawa*ketawa syaitooon lagi*

kbhaii 
Lots Of Love :
Yuyun Shafiqah Jamaludin



Kentut sepah sepah (entry menggedik)

No comments:

selamat malam .. bagi2 yang tengah sedap menyantap santap sentap nasi 10 pinggan tu , baik berhenti ! baca entry aku ni dulu :) orang cakap 'tuah ayam nampak dikaki , tuah manusia siapa yang tahu ' kann ? kann ? ehh uolls , ayam tu kalau dah kais2 tanah tu nak yakkkk , agak2 dia basuh kaki dia tak ? ehh ayam kalau nak yakkkk , kais tanah ke ? OMG , tu kucing bukan ayam .. see , kann aku dah kata baik berhenti makan , sebab aku nak cerita pasal yakkkkk cirit je ni hah .. Yuna kalau baca ni , sure dia terajang2 perut aku yang monggel plus comel macam perut rosnah mat aris :) kau hadooooo ?

cerita pasal kentut . aku ada pengalaman ,err maksud aku kenangan paling sedih sengal yang aku pernah ada dalam akal bijak aku ni :) kisah dimulakan begini . drum roll please *dupdap dupdap dakdikduk -,-' ?

umur aku baru injak*injak ehh* 8 tahun .masa tu ,pakcik aku yang aku panggil cik ajib bawa aku naik kereta .puihhh excited kemain sambil buat lompat penyu depan rumah padahal naik kereta je kot .excited tu mengalahkan naik kapal selam :DD .. itulah orang kalau dah excited sangat sampai nak buat majlis kesyukuran 100 hari 100 malam sebab dapat naik kereta .see , amik kau ! protttttt ~ aku terkentut siot dalam kereta .fuhhhhh lega macam baru lepas yakk yang aku simpan setahun punya stok .haaaaaaaaaa :DD .kau fikirlah , umur 8 tahu tahu apa je ? dah puas kentut tu ,pakcik aku cakap :
cik ajib : woii nurul , kau kentut ehh ?
yuyun : wangi tak ?
aku buat muka bodoh je .padan muka dia .sibuk sangat nak suruh aku naik kereta dia . amik kau ! padahal time tu aku tengah nak yakk boleh pula dia paksa2 aku .kann dah kena penangan boom setahun punya stok .Lari aeril zafril ni kalau dapat perempuan macam aku .pengotor ke ? tak tak*buat muka tak bersalah* itu bukan pengotor tapi itu perkara yang taksengaja sengaja dibuat2 .

lepas insiden tu , pakcik2 aku panggil aku chott sebab dia kata aku suka kentut sepah2 .perghhh aku panggil mael lambong lambung  laju2 kang ,baru tahu ! mesti korang geli nak kawan dengan aku kann ? takut aku kentut dekat muka korang kann ? ehh , sekarang aku dah tak kentut sebarang tau ~ gila kau nak kentut sebarang ? jatuh saham aku wehh .. cehhh dulu tak fikir pun jatuh saham pun , tu yang main kentut sebarang je .. sekarang ? gila kau ? hilanglah kecomelan aku yang macam izara aishah ni :)


kbaii :)
Lots Of Love :
Yuyun Shafiqah Jamaludin





Sayakah Follower Bertuah itu?

3 comments:

Mencari follower bertuah ..
ohh awesome , yuyun memang dah lama cari beg macam ni tapi dekat tempat yuyun susah nak jumpa ..
hope yuyun antara 2 follower yang bertuah :)


tag :

amy
nina
lily puteh

Saya Mahu T-Shirt Bride & Groom Tu

No comments:


tarikh : 01/07/2012

Contest : Berapa Harga Lauk Ni Kak?

2 comments:



harga : rm 5.00 
*murah ke ni ?*

NIKON GIVEAWAY By Ieqah Blog Gajah

7 comments:


Saya join Nikon GiveAway by Ieqah Blog Gajah kerana saya sangat meminati barangan nikon .. fuhhh kalau dapat kamera nikon dslr pun cntik :* .. kalau ieqah baik hati , kamera nikon dslr satu*macam minta makan dekat kedai mamak pula kan ?* .. saya sangat memerlukan pendrive kenapa ? kenapa ? sebab tak kira nak juga pendrive tu :) cik ieqah baik pilih yuyun*sambil pegang pisau* .. heeeee~gurau je :) 
apa2 pun , yuyun harap yuyun bernasib baik sebab pendive tu sangat omeyyy ♥

1st giveaway by Nabila Medan

3 comments:
 



Hadiah :
Lomo Camera  Untuk Seorang
Shawl → Untuk 2 Orang
Cute Keychain , Bear  Untuk 2 Orang
Cute Keychain , HelloKitty Face  Untuk 2 Orang
Cute Clip  Untuk 3 Orang
Simple Header  Untuk 2 Orang
Edit Full Blog  Untuk Seorang
Bloglist Selama Sebulan  Untuk 4 Orang
Special Doodle *yg ditempah*  Untuk 3 Orang

tag : 
syara 
akak omeyy
kakak comel 

Segmen : Pencarian Blogger Follower Bawah 500

42 comments:

Blog omeyy macam ni pun tak ramai follower .. kenapa ? mengapa ?
cissss -,-  .. harap ramailah follow lepas gua join segmen miss z ni :)
macam titanic : you jump , i jump  tapi ni 
versi blog       : you follow , i follow



miss Z berceloteh
*klik banner*

follower : 282

-kbhaii :)

Nak juga macam ni ke ?

No comments:

Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta.

cehhh .. geli geli badan macam kena geletek dengan ulat gonggok -,- .. ftttttt tak suka tak suka*gaya meimei*  ..gua yang jiwa keras*keras ke?* ni bermadah bagai ? tolong sediakan baldi please -,-' .. dah2 penat yuna tunggu nak baca entri gua ni pasal apa , sat ehh yuna , gua update sat :) .. ehh ehh dah lama tak stalk blog eijat ~ rindu pula dengan entri nak baling kelapa dia tu :) heeeeee ~

Sejak ibu meniaga ni , gua dah macam PA ibu dah .. ibu suruh tu , suruh ini , sampai gua nak pegi dating dengan caprice pun tak dapat .. gua busy gila macam gua pula yang masak semua lauk untuk jualan tu , well , gua anak kampung je bak kata jimmy pelikat cap gajah tonggeng tu ~ astaga , apa gua merepek dari tadi ? err gua nak story apa tadi ? siapa tahu gua bagi percutian honeymoon dirumah sendiri*ayat minta duit penampar* .. ohh gua nak cerita pasal blog gua yang omeyy ni .. omeyy kann kann ? nasha aziz pun kata comel kau ! jeleouslah tu kann ? 

hari ni , gua tak busy sangat .. asal gua tak busy ? ehh suka hati kitalah ~ fizo omar tak ajak pegi date hari ni tu yang tak busy sangat jadi bila dah takde benda kejadah nak buat , gua pun salinkan baju dari pink ke hitam ada bintik2 ungu .. omeyy kann ? exceli , gua taksuka pink sebab pink nampak macam girly sangat tapi sejak greyson chance belikan gua tudung kaler pink leopard gitu , gua terus jatuh cinta dekat greyson pink tu :) nyummmm nyummm pink ♥ .. sayang sangat dekat pink sampai semua dekat blog ni gua bubuh kaler pink .. tapi gua pelik , gangster comel dan kemetot datang jengah blog ni mesti kata : 

*nama dirahsiakan*

see , blog purple ? blog gua kaler pink lah ~ marah sangat ni ..tapi nasib baik dia kata blog gua comel kalau tak memang gua nak saman dia*tak memasal* ..tapi sebab korang suka sangat purple dan gua sememangnya minat purple juga so , background tu gua tukar kaler purple .. omeyy kan ? gua tahu gua omeyy :) (Y) 

Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita.

Nak tempah edit blog ?
sorry perkhidmatan tidak disediakan .. gua tak sampai hati nak hancurkan blog korang :)
jangan tengok lama2 blog gua ni tau .. nanti mata korang juling -00-


-kbhaii :)

1st SPECIAL GIVEAWAY CONTEST by Qaleshya Umairah

5 comments:

Selamat malam .. 
gua sedang dilanda kemurungan yang teramat tapi gua gagahkan diri untuk join contest ni .. apasal gua nak sangat join contest ni ? sebab ia berkaitan love story ♥ .. auwwwww seronok sangat .. gua tak kisah menang ke tak tapi yang penting gua nak orang tahu yang gua sedang bahagia ♥ .. 

*klik banner*

akak contest tu nak ceritanya dipendekkan sedangkan memang takleh nak pendekkan sebab nanti ceritanya dan kesweet`an kami tu dah takde .. cettttt -,-' .. let`s begin the story :

cerita ini tidak sesuai dibaca remaja berumur 10 tahun kebawah .. 
disini gua nyatakan yang gua taknak cerita pasal kesedihan yang gua pernah alami dengan diatetapi hanya kebahagiaan kami je yang gua akan cerita :)


Percaya pada cinta tidak memandang kepada umur ? yeahh itulah yang sedang gua lalui sejak 4 tahun yang lepas .. kisah dimulakan begini , gua berada di tingkatan 2 dan si Dia di tingkatan 1 .. sedang gua bergegas nak ke kelas dengan pantasnya sebab baru balik dari rehat tetiba gua rasa macam ada orang perhatikan gua dari atas tapi siapa ? ahh masa tu gua watdono je sebab gua memang dah lambat gila nak masuk kelas .. esoknya , gua fikir dah takde dah tapi tetiba ada orang switt gua dari tingkat 4 , jadi dengan lenggang kangkung dan se cun yang boleh gua pun buat muka ala2 yuna pandang atas .. gua tengok dia senyum2 tengok gua sambil buat gaya tangan nak minta nombor phone , seriously gua takleh nak bagi masa tu sebab gua takpakai phone lagi jadi gua takbagi .. tapi gua rasa dia ni terlampau suka gua sampai hari2 berikutnya setia menunggu gua di tingkat yang sama sambil usha2 gua .. perghh gua malu2 kucinglah ~gua tak ingat tarikh gua bagi no. dekat dia tapi masa tu dia memang happy gila gua tengok*macam kena sawan* .. dari situ bermula episod adegan drama bermesej .. auwww ♥ tapi hampa sebab masa tu gua macam tertipu sebab dia dah ada couple dan couple dia tu adalah musuh gua ..shitt -,- !tapi tapi tapi dia sanggup tinggalkan couple dia tu sebab nak bersama dengan gua .. pftttt!#@$%^%^&#@ , gua rasa masa tu gua takdelah se cun neelofa mahupun se omeyy izara tapi kalau dah namanya cinta itu buta ..takdapat nak nolong ~


04.02.2008-declare couple sebab gua dah sayang dengan dia .. macam2 halangan tapi kami sentiasa amalkan prinsip sayang menyayang dan kepercayaan ..sepanjang kami bersama , ada sekali dua juga dia nak gua bawa jumpa family gua tapi gua kann penakut bak kata yuna tapi dia terus minta nak jumpa family .. gilalah dia ni kann ? tapi gua tetap juga turut permintaan dia nak bawa dia jumpa family tanpa memikirkan risiko dan alhamdulilah family gua terima dia seadanya .. sampaikan hari2 ibu tanya 'farhan dah lama takdatang?' .. hye lebih gatal ibu gua ni kann ? bagi tahu ayah kang ! 


04.02.2012-genap 4 tahun kiteorang couple dan kami sentiasa melalui titik2 bahagia .. cuma hari ni je tak sebab ada ke patut dia lupa gua punya birthday .. 
tomoi muka kau kang keding  ..gua merajuk lu xpujuk .. gua menangis lu tak bagi tisu pun .. gua macam nak sepak2 muka lu tapi lu elak .. tapi hari ni ..... gua merajuk sebab lu tak ingat birthday gua .. gua merajuk menangis berguling2 atas rumput sambil tadah air mata gua dalam baldi tapi lu buat dono je .. gua tahu lu sayang gua kann ? last2 lu pujuk gua .. gua takleh tahan jadi gua amik baldi lain gua nangis kasi penuh baldi tu :) (Y) .. you are so sweet sayang ♥ ..

gua sentiasa berharap gua akan tetap bersama dengan lu .. 
dan lu tetap bersama gua ..
Mohd Noor Farhan , i akan tetap sayang you walaupun you dah tua kerepot , 
dah tak handsome , dah rongak , makin hitam macam bontot kuali ..
i janji i akan sayang you walaupun you tolak i dekat gaung , gunung berapi , tasik , laut ..
i akan tetap sayang you walaupun masa tu you dah benci dengan i ..
you kena hargai orang macam i yang se cun izara aishah ni tahu ..
HAHAHA :) 
sentiasa doakan kami ♥ 
gua harap cinta babun kami ni berakhir ke puncak KLCC .. 
ingat tu tau sayang ♥


THE END OF THE SWEET  LOVE STORY ♥ 
Nurul Shafiqah :)

LUCKY DRAW RM100

No comments:
selamat petang ..
bulan mei kan gua dah kata bulan bertuah gua .. ada je orang ajak gua join GA diorang ..
alahaii macam tahu2 je birthday gua nak datang dah ni .. kali ni gua join "lucky draw" .. woooooo duit wooooo .. siapa takmau duit ? bak sini bagi gua ~ LALALALA~


CLOSING DATE : 31 MAY 2012 @ 11.59 midnight

"First Anniversary Blog & Birthday GIVEAWAY"

4 comments:
selamat sejahtera .. 
hoho*gaya atok perut boncet yang suka lalu corong asap* , selamat hari guru untuk ex-guru SMK TUN SARDON .. ehh apa pula ex , you oulls*gaya pondan* masih tersemat dalam hati tapi nurul tahu nurul takde dalam hati cikgu2 semua .. yela mana muat nak letak nurul dalam hati cikgu2 semua kan ? kelakar tak ? gelak cepat*halakan pisau dekat cikgu* ! ..ampun2 :)

gua exceli nak update pasal GA .. 
fuhhh taksabar gua nak menjoinkan diri gua ni hah ..tapi dia punya closed day .. mak aihhh lama  nawwwwww .. gua sempat turun berat 100kg .. fuhhh impian tu :) ..nak GA apa ?

*banner cun , touch guna jari please*

sponsor cute miut :



1 x Meme Tote Bag by Faten Osman - BLOG | PAGE | BLOG
1 x Top / Blouse by Senorita Sista Closet - BLOG | PAGE
1 x set Chiffon Rose, 1 x Bawal 3 Tone, 1 x Bawal Printed by D' Golden Apple - BLOG | PAGE
1 x Topup RM5 by Cik Yatt - BLOG | PAGE
3 x Topup RM5 by Shag Comot - BLOG | PAGE | PAGE
1 x Pair The Prodigurl Lens by Quen Attack - BLOG | PAGE
3 x Accessories by Dee's Closet Shop - BLOG | PAGE
1 x Jewelry by N.N.R Online Shop - PAGE
10 x header(transparent) by Dayah - BLOG | PAGE



Entry lengkap :D .. kalau ada terkurang bagitahu okayy ♥

Aqasha kata 'inginku gigit2 telinga kecilmu' *entry merepek di petang hari*

No comments:
selamat petang , huh berpeluh2 gua baru keluar dari celah dapur .. patutlah gua masak tadi , lauknya masin ada peluh gua rupanya*puihhhhhhhhh selisih siot* .. memang gua taksentuh dah lauk tu kalau ada peluh gua .. cettttt -,-' selekeh ~

wehh , gua tadi buat kentang putar , perghhh terputar2 tangan gua sebab nak putar kentang tu .. ala lebih je cerita ni .. ehh really ni tau .. err tu lah aqasha makan kentang putar yang gua buat pun terkulat2 muka dia lepas tu pengsan terus .. alahaii teruk sangat ke rasanya ? aqasha ni memang nak kena gigit telinga dia ni kan .. tulah pandai nak gigit telinga anak dara orang je .. gedik ~

fuhhh .. gua exceli nak share cara2 nak buat kentang putar .. mana tahu lepas ni boleh lawan kentang putar atok cagu yang suka bajet senyum je depan pintu KFC tu kan .. HAHA :D ..tapi gua malas pula nak share sebab korang expert kan ? gua apalah sangat ? 
cettt-,-' .. asal gua cakap macam keling .. fuhh kalau awie dengar ni , lari dia tinggalkan gua ni ..  gua memang malas nak share .. kang akak2 blogger gua baca kena gelak je .. baru sekarang pandai nak buat kentang putar .. alahaii toq :)

hmm , korang nak tahu gua mimpi siapa ? gua mimpi zaynn malik kata nak kawin dengan gua .. fuhh , jelly lah korang kan ? BHAHA :) .. perghh kalaulah zaynn tu jiran sebelah rumah gua je , dah lama gua ajak kawin .. ehh gadis semua , jangan berangan nak rampas zaynn dari gua , gua suruh aida aris hempuk korang pakai senduk ! .. 

korang .. gua walaupun nampak macam kanak2 ribena yang memang hiperaktif tahap beruang kutub , tapi hati gua lembut macam tisu .. gua sedih bila tengok kawan2 gua semua hangout sesama .. asal wehh ? lupa dekat gua ke ? gua hidup lagi doee .. kalau nak bahagikan harta pusaka gua pun tunggu gua mati dululah .. kan gua dah pesan , even kita dah takjumpa dan  taksekolah sesama lagi tapi tapi tapiiiiiiiii 'JANGAN LUPAKAN GUA' .. gua dah pesan kann ? ni bila gua buat status panas punya macam cekodok goreng panas2 , asal korang nak terasa ? gua takmention nems sesiapa pun .. ohh maybe korang sedar yang memang korang dah lupakan gua kan ? hah sedar pun*kesat hingus* ..korang nak tengok status apa aku buat ? ni hah :

*extra besar*

see , status panas punya .. gua memang nak tuju dekat tettttttt tapi after 5minit , ada status  tettttt kata diorang taklupakan gua .. puihhhhhhh kentut gua lu orang cium*sensor*.. korang memang dah lupa gua .. apa korang ingat gua bodoh ? takpe2 , gua tahu gua comel macam yuna , takpe gua tak kesah ..asalkan korang bahagia okayy ..gua dah biasa kena macam ni ..

dah lah , gua nak siap2 malam ni ada konsert , retis undangan Yuna yang takcomel macam gua ni ..HAHA :)  .. muntah2 korang baca kan ? gua tahu gua comel macam lisa surirumah ♥
.. jelly yuna kawww !

assalamualaikum :) (Y)

entry paling kebaboommm ..

No comments:
selamat petang ..

yuhuu , gua dah kembali dengan wanginya .. tetiba gua tengah comel2 kan muka gua yang sememangnya dah comel macam yuna ni , gua rasa konfius .. rasa konfius yang macam mana ? gua konfius lah .. blog gua ni sebenarnya atas function apa .. lu tahu tak ? perghhh gua tak tahu lah blog gua ni nak diklasifikasikan blog yang macam mana .. perghh ayat gua ~ ..

kalau orang yang selalu usha blog gua , err = =' ada ke orang nak usha blog gua macam orang usha blog LYSSA FAIZUREEN  , EIJAT ABDULLAH , YUYU ZULAIKHA , FATIN LIYANA , JEJARI RUNCING , MIA LIANA , PUPEL LIYANA .. perghhh tu blogger febret gua tu .. nanti ada masa gua buat entry khas untuk blogger febret gua ni okayy ..ehh sambung balik ..kalau ada yang usha blog gua ni , yakin dan pasti yang korang mesti boring sebab termengandungnya blog ni kebanyakkannya ialah entry pasal GA , contest , segmen .. alahaii boring kan ? 

exceli , gua boleh dikategorikan sebagai seorang blogger yang sangat malas nak menghapdate entry .. 'wehh , kalau macam tu buatpa kau buat blog ' , lah dah minat gua macam tu .. baling bola bowling kang ! .. ehh , pernah korang tahu yang melalui blog ni , banyak kita boleh buat tahu tak ? boleh dapat duit , kenal blogger2 yang tak pernah kenal .. dari tak kawan boleh jadi bestfriend forever .. acecehhhhh ~ paling penting , kalau kita ada musuh , kita boleh update dekat blog , nak nak lagi dia follow .. padan muka dia .. hew hew hew*trend ketawa sekarang* ..
tapi sebaik2 gua yang comel macam yuna ni , gua tak pernah update pasal musuh gua , sebab buat semak je .. HAHAHAHAHAHAHAHAHA :D 

hah ? dengar tak ? lagu blog gua pun ..wooooo tangkap cintan .. meleleh hingus air liur semua dengar lagu ni kan ? kih kih kih .. nampak sangat gua tak tahu nak uruskan blog ni .. dalam hati macam nak delete je blog ni tapi wooooooo wooooo ai ni , sayang bro -,- .. gila ke nak delete blog ni ? orang gila pun tahu erti penyesalan tu macam mana .. 

tapi , hasrat gua tinggi lu tahu ? gua nak jadi macam eijat abdullah tu .. ala blogger lelaki yang kacak lagi handsome tu .. dah lah lelaki tapi dia punya blog dan gaya penulisan dia dalam blog dia tu , aduhai malu blogger perempuan macam ni .. walaupun dalam entry dia tu dia suka sangat pada norlia ghani tapi perghhh sotong salut tepung lah dekat dia .. best sangat :) .. dah tak mahulah puji lebih2 .. kang dia baca entry ni kang , kembang semangkuk kang ! HAHAHAHA :D .. hai tu pun kalau dia bacalah .. *PELANGIN ANGAN KU MUSNAH* ..eishh apa kaitan entah dengan pelamin .. alahaii :/

next entry , watch out babe :)

assalamualaikum :)

rasa macam nak berubah ................

No comments:



selamat tengahari menjelang petang .. 

uarghhhhhhhhh*baru bangun tidur* .. ya ampun , buruk perangai ? huh ni pengaruh layan kuch kuch hota hai lah ni malam semalam .. bengkak mata gua babe .. menangis .. aduhai layan feel betul cerita tu ..dah makan ? laparlah .. belanja boleh ? kih kih kih*trend ketawa sekarang

kalau korang nak tahu , gua tak amik form 6 pun sebab niat nak belajar dalam hati gua dah takde .. ya ampun lagi sekali , apa jenis manusia gua ni ? tapi gua cakap real ni , gua dah hilang minat nak belajar .. gua lebih suka duduk rumah jaga adik2 gua .. practice nak jadi isteri mithali*gatal dah nak menikah* ..lagipun , gua hampa sebab rezeki dekat UPU tu takde .. perghhh memang gua nak sebat je kerani yang kerja bahagian pengambilan pelajar tu .. takpe , gua tunggu dekat tempat parking , sebat lu laju2 ..HAHAHAHA :) .. ada orang nak amik gua jadi bini tak ? 

ehh ehh , cop ! gua sebenarnya nak cerita pasal 'rasa macam nak berubah ..........' .. alahaii , betul gua nak berubah ! gua tak tipu .. kalau gua tipu gua jadi makin cantik*hok`alahhhhh* ..
exceli , gua nak berubah dari segi penulisan gua dalam blog ni hah .. gua dah tak nak guna short-form lagi sebab gua faham perasaan korang bila korang baca ayat gua yang macam puting beliung .. gua pun terasa nak hempuk muka gua banyak2 kali dekat tilam .. cis asal ayat gua macam ni ?  lagi satu , gua nak ubah ayat gua  ..gua nak ubah sebab gua malaslah nak kena tindas dengan orang je .. bila gua guna YUYUN  tu , gua nampak ayu je kan ? HAHAHA :D .. ohh senanglah korang nak buli gua .. ciss sekarang dah tak boleh dah sebab gua akan baling bola bowling dekat sesiapa yang berani buli gua .. 

rasa macam nak berubah dari free hair -> berhijab .. kenapa dan mengapa ?
gua peliklah orang lelaki ni , bila perempuan bertudung je , diorang kata sebab kejar fesyen .. sepak muka lu orang laju2 baru tahu erti macam mana terberak dalam seluar masa dekat sekolah~ ..ehh , perempuan bertudung sebab diorang tak nak ayah/bapak/daddy/puppy/walit/abah dan sebagainya menanggung dosa anak2 perempuan diorang .. lagipun gua memang niat dihati nak bertudung dari kecil secomel loteh dulu , tapi pengaruh kawan2 lah ni gua jadi menyimpang ke simpang renggam .. gua ada baca artikel ' sekali anak perempuan keluar tidak bertudung , selangkah kaki ayahnya ke neraka ' ...ya ampun .. dah banyak langkah ayah ke neraka sebenarnya disebabkan gua .. maafkan akak , ayah .. jadi gua dah amik keputusan , insyaALLAH gua akan bertudung dan menutup aurat sepenuhnya .. AMIN ~ ...

umur gua pun dah nak 18 tahun lagi berapa hari je lagi , jadi bunga2 nak berkahwin tu dah ada .. nampak sangat gua ni gatal kan ? baru 18 tahun kot .. belum 18 juta tahun lagi .. alahaii , sabar nurul ! jodoh gua pun tak menjelma lagi ni .. mana dimana dan dekat mana ? well , umur semakin meningkat jadi keinginan tu macam2 .. gua pun tak tahu kenapa dengan gua .. mungkin sebab gua jelly dengan cousin2 gua yang masing2 dah bertunang dah kahwin .. alahaii , bilalah turn gua agaknya ni ? ada sesiapa nak amik gua jadi bini dia tak ? lai lai , banyak form kosong lagi ni .. gua pun ada prinsip pasal perkahwinan ni .. ''kalau ada jodoh , adalah . kalau belum ada , bersabarlah '' ..insyaALLAH , tuhan tu sentiasa tahu apa yang dah diaturkan untuk umatnya ..

okaylah , gua pun dah macam mengarang karangan je ni .. kalau time sekolah dulu 350 patah perkataan pun tak lepas , hew hew hew  *trend ketawa sekarang* .. buruk benar rupa perempuan ketawa macam tu ..
gua pun nak pergi mandi , hangit dah rasa badan ni .. nanti ada masa gua post entry lagi .. lepchiuuuu :*



assalamualaikum :)