1st SPECIAL GIVEAWAY CONTEST by Qaleshya Umairah

5 comments:

Selamat malam .. 
gua sedang dilanda kemurungan yang teramat tapi gua gagahkan diri untuk join contest ni .. apasal gua nak sangat join contest ni ? sebab ia berkaitan love story ♥ .. auwwwww seronok sangat .. gua tak kisah menang ke tak tapi yang penting gua nak orang tahu yang gua sedang bahagia ♥ .. 

*klik banner*

akak contest tu nak ceritanya dipendekkan sedangkan memang takleh nak pendekkan sebab nanti ceritanya dan kesweet`an kami tu dah takde .. cettttt -,-' .. let`s begin the story :

cerita ini tidak sesuai dibaca remaja berumur 10 tahun kebawah .. 
disini gua nyatakan yang gua taknak cerita pasal kesedihan yang gua pernah alami dengan diatetapi hanya kebahagiaan kami je yang gua akan cerita :)


Percaya pada cinta tidak memandang kepada umur ? yeahh itulah yang sedang gua lalui sejak 4 tahun yang lepas .. kisah dimulakan begini , gua berada di tingkatan 2 dan si Dia di tingkatan 1 .. sedang gua bergegas nak ke kelas dengan pantasnya sebab baru balik dari rehat tetiba gua rasa macam ada orang perhatikan gua dari atas tapi siapa ? ahh masa tu gua watdono je sebab gua memang dah lambat gila nak masuk kelas .. esoknya , gua fikir dah takde dah tapi tetiba ada orang switt gua dari tingkat 4 , jadi dengan lenggang kangkung dan se cun yang boleh gua pun buat muka ala2 yuna pandang atas .. gua tengok dia senyum2 tengok gua sambil buat gaya tangan nak minta nombor phone , seriously gua takleh nak bagi masa tu sebab gua takpakai phone lagi jadi gua takbagi .. tapi gua rasa dia ni terlampau suka gua sampai hari2 berikutnya setia menunggu gua di tingkat yang sama sambil usha2 gua .. perghh gua malu2 kucinglah ~gua tak ingat tarikh gua bagi no. dekat dia tapi masa tu dia memang happy gila gua tengok*macam kena sawan* .. dari situ bermula episod adegan drama bermesej .. auwww ♥ tapi hampa sebab masa tu gua macam tertipu sebab dia dah ada couple dan couple dia tu adalah musuh gua ..shitt -,- !tapi tapi tapi dia sanggup tinggalkan couple dia tu sebab nak bersama dengan gua .. pftttt!#@$%^%^&#@ , gua rasa masa tu gua takdelah se cun neelofa mahupun se omeyy izara tapi kalau dah namanya cinta itu buta ..takdapat nak nolong ~


04.02.2008-declare couple sebab gua dah sayang dengan dia .. macam2 halangan tapi kami sentiasa amalkan prinsip sayang menyayang dan kepercayaan ..sepanjang kami bersama , ada sekali dua juga dia nak gua bawa jumpa family gua tapi gua kann penakut bak kata yuna tapi dia terus minta nak jumpa family .. gilalah dia ni kann ? tapi gua tetap juga turut permintaan dia nak bawa dia jumpa family tanpa memikirkan risiko dan alhamdulilah family gua terima dia seadanya .. sampaikan hari2 ibu tanya 'farhan dah lama takdatang?' .. hye lebih gatal ibu gua ni kann ? bagi tahu ayah kang ! 


04.02.2012-genap 4 tahun kiteorang couple dan kami sentiasa melalui titik2 bahagia .. cuma hari ni je tak sebab ada ke patut dia lupa gua punya birthday .. 
tomoi muka kau kang keding  ..gua merajuk lu xpujuk .. gua menangis lu tak bagi tisu pun .. gua macam nak sepak2 muka lu tapi lu elak .. tapi hari ni ..... gua merajuk sebab lu tak ingat birthday gua .. gua merajuk menangis berguling2 atas rumput sambil tadah air mata gua dalam baldi tapi lu buat dono je .. gua tahu lu sayang gua kann ? last2 lu pujuk gua .. gua takleh tahan jadi gua amik baldi lain gua nangis kasi penuh baldi tu :) (Y) .. you are so sweet sayang ♥ ..

gua sentiasa berharap gua akan tetap bersama dengan lu .. 
dan lu tetap bersama gua ..
Mohd Noor Farhan , i akan tetap sayang you walaupun you dah tua kerepot , 
dah tak handsome , dah rongak , makin hitam macam bontot kuali ..
i janji i akan sayang you walaupun you tolak i dekat gaung , gunung berapi , tasik , laut ..
i akan tetap sayang you walaupun masa tu you dah benci dengan i ..
you kena hargai orang macam i yang se cun izara aishah ni tahu ..
HAHAHA :) 
sentiasa doakan kami ♥ 
gua harap cinta babun kami ni berakhir ke puncak KLCC .. 
ingat tu tau sayang ♥


THE END OF THE SWEET  LOVE STORY ♥ 
Nurul Shafiqah :)

LUCKY DRAW RM100

No comments:
selamat petang ..
bulan mei kan gua dah kata bulan bertuah gua .. ada je orang ajak gua join GA diorang ..
alahaii macam tahu2 je birthday gua nak datang dah ni .. kali ni gua join "lucky draw" .. woooooo duit wooooo .. siapa takmau duit ? bak sini bagi gua ~ LALALALA~


CLOSING DATE : 31 MAY 2012 @ 11.59 midnight

"First Anniversary Blog & Birthday GIVEAWAY"

4 comments:
selamat sejahtera .. 
hoho*gaya atok perut boncet yang suka lalu corong asap* , selamat hari guru untuk ex-guru SMK TUN SARDON .. ehh apa pula ex , you oulls*gaya pondan* masih tersemat dalam hati tapi nurul tahu nurul takde dalam hati cikgu2 semua .. yela mana muat nak letak nurul dalam hati cikgu2 semua kan ? kelakar tak ? gelak cepat*halakan pisau dekat cikgu* ! ..ampun2 :)

gua exceli nak update pasal GA .. 
fuhhh taksabar gua nak menjoinkan diri gua ni hah ..tapi dia punya closed day .. mak aihhh lama  nawwwwww .. gua sempat turun berat 100kg .. fuhhh impian tu :) ..nak GA apa ?

*banner cun , touch guna jari please*

sponsor cute miut :



1 x Meme Tote Bag by Faten Osman - BLOG | PAGE | BLOG
1 x Top / Blouse by Senorita Sista Closet - BLOG | PAGE
1 x set Chiffon Rose, 1 x Bawal 3 Tone, 1 x Bawal Printed by D' Golden Apple - BLOG | PAGE
1 x Topup RM5 by Cik Yatt - BLOG | PAGE
3 x Topup RM5 by Shag Comot - BLOG | PAGE | PAGE
1 x Pair The Prodigurl Lens by Quen Attack - BLOG | PAGE
3 x Accessories by Dee's Closet Shop - BLOG | PAGE
1 x Jewelry by N.N.R Online Shop - PAGE
10 x header(transparent) by Dayah - BLOG | PAGE



Entry lengkap :D .. kalau ada terkurang bagitahu okayy ♥

Aqasha kata 'inginku gigit2 telinga kecilmu' *entry merepek di petang hari*

No comments:
selamat petang , huh berpeluh2 gua baru keluar dari celah dapur .. patutlah gua masak tadi , lauknya masin ada peluh gua rupanya*puihhhhhhhhh selisih siot* .. memang gua taksentuh dah lauk tu kalau ada peluh gua .. cettttt -,-' selekeh ~

wehh , gua tadi buat kentang putar , perghhh terputar2 tangan gua sebab nak putar kentang tu .. ala lebih je cerita ni .. ehh really ni tau .. err tu lah aqasha makan kentang putar yang gua buat pun terkulat2 muka dia lepas tu pengsan terus .. alahaii teruk sangat ke rasanya ? aqasha ni memang nak kena gigit telinga dia ni kan .. tulah pandai nak gigit telinga anak dara orang je .. gedik ~

fuhhh .. gua exceli nak share cara2 nak buat kentang putar .. mana tahu lepas ni boleh lawan kentang putar atok cagu yang suka bajet senyum je depan pintu KFC tu kan .. HAHA :D ..tapi gua malas pula nak share sebab korang expert kan ? gua apalah sangat ? 
cettt-,-' .. asal gua cakap macam keling .. fuhh kalau awie dengar ni , lari dia tinggalkan gua ni ..  gua memang malas nak share .. kang akak2 blogger gua baca kena gelak je .. baru sekarang pandai nak buat kentang putar .. alahaii toq :)

hmm , korang nak tahu gua mimpi siapa ? gua mimpi zaynn malik kata nak kawin dengan gua .. fuhh , jelly lah korang kan ? BHAHA :) .. perghh kalaulah zaynn tu jiran sebelah rumah gua je , dah lama gua ajak kawin .. ehh gadis semua , jangan berangan nak rampas zaynn dari gua , gua suruh aida aris hempuk korang pakai senduk ! .. 

korang .. gua walaupun nampak macam kanak2 ribena yang memang hiperaktif tahap beruang kutub , tapi hati gua lembut macam tisu .. gua sedih bila tengok kawan2 gua semua hangout sesama .. asal wehh ? lupa dekat gua ke ? gua hidup lagi doee .. kalau nak bahagikan harta pusaka gua pun tunggu gua mati dululah .. kan gua dah pesan , even kita dah takjumpa dan  taksekolah sesama lagi tapi tapi tapiiiiiiiii 'JANGAN LUPAKAN GUA' .. gua dah pesan kann ? ni bila gua buat status panas punya macam cekodok goreng panas2 , asal korang nak terasa ? gua takmention nems sesiapa pun .. ohh maybe korang sedar yang memang korang dah lupakan gua kan ? hah sedar pun*kesat hingus* ..korang nak tengok status apa aku buat ? ni hah :

*extra besar*

see , status panas punya .. gua memang nak tuju dekat tettttttt tapi after 5minit , ada status  tettttt kata diorang taklupakan gua .. puihhhhhhh kentut gua lu orang cium*sensor*.. korang memang dah lupa gua .. apa korang ingat gua bodoh ? takpe2 , gua tahu gua comel macam yuna , takpe gua tak kesah ..asalkan korang bahagia okayy ..gua dah biasa kena macam ni ..

dah lah , gua nak siap2 malam ni ada konsert , retis undangan Yuna yang takcomel macam gua ni ..HAHA :)  .. muntah2 korang baca kan ? gua tahu gua comel macam lisa surirumah ♥
.. jelly yuna kawww !

assalamualaikum :) (Y)

entry paling kebaboommm ..

No comments:
selamat petang ..

yuhuu , gua dah kembali dengan wanginya .. tetiba gua tengah comel2 kan muka gua yang sememangnya dah comel macam yuna ni , gua rasa konfius .. rasa konfius yang macam mana ? gua konfius lah .. blog gua ni sebenarnya atas function apa .. lu tahu tak ? perghhh gua tak tahu lah blog gua ni nak diklasifikasikan blog yang macam mana .. perghh ayat gua ~ ..

kalau orang yang selalu usha blog gua , err = =' ada ke orang nak usha blog gua macam orang usha blog LYSSA FAIZUREEN  , EIJAT ABDULLAH , YUYU ZULAIKHA , FATIN LIYANA , JEJARI RUNCING , MIA LIANA , PUPEL LIYANA .. perghhh tu blogger febret gua tu .. nanti ada masa gua buat entry khas untuk blogger febret gua ni okayy ..ehh sambung balik ..kalau ada yang usha blog gua ni , yakin dan pasti yang korang mesti boring sebab termengandungnya blog ni kebanyakkannya ialah entry pasal GA , contest , segmen .. alahaii boring kan ? 

exceli , gua boleh dikategorikan sebagai seorang blogger yang sangat malas nak menghapdate entry .. 'wehh , kalau macam tu buatpa kau buat blog ' , lah dah minat gua macam tu .. baling bola bowling kang ! .. ehh , pernah korang tahu yang melalui blog ni , banyak kita boleh buat tahu tak ? boleh dapat duit , kenal blogger2 yang tak pernah kenal .. dari tak kawan boleh jadi bestfriend forever .. acecehhhhh ~ paling penting , kalau kita ada musuh , kita boleh update dekat blog , nak nak lagi dia follow .. padan muka dia .. hew hew hew*trend ketawa sekarang* ..
tapi sebaik2 gua yang comel macam yuna ni , gua tak pernah update pasal musuh gua , sebab buat semak je .. HAHAHAHAHAHAHAHAHA :D 

hah ? dengar tak ? lagu blog gua pun ..wooooo tangkap cintan .. meleleh hingus air liur semua dengar lagu ni kan ? kih kih kih .. nampak sangat gua tak tahu nak uruskan blog ni .. dalam hati macam nak delete je blog ni tapi wooooooo wooooo ai ni , sayang bro -,- .. gila ke nak delete blog ni ? orang gila pun tahu erti penyesalan tu macam mana .. 

tapi , hasrat gua tinggi lu tahu ? gua nak jadi macam eijat abdullah tu .. ala blogger lelaki yang kacak lagi handsome tu .. dah lah lelaki tapi dia punya blog dan gaya penulisan dia dalam blog dia tu , aduhai malu blogger perempuan macam ni .. walaupun dalam entry dia tu dia suka sangat pada norlia ghani tapi perghhh sotong salut tepung lah dekat dia .. best sangat :) .. dah tak mahulah puji lebih2 .. kang dia baca entry ni kang , kembang semangkuk kang ! HAHAHAHA :D .. hai tu pun kalau dia bacalah .. *PELANGIN ANGAN KU MUSNAH* ..eishh apa kaitan entah dengan pelamin .. alahaii :/

next entry , watch out babe :)

assalamualaikum :)

rasa macam nak berubah ................

No comments:



selamat tengahari menjelang petang .. 

uarghhhhhhhhh*baru bangun tidur* .. ya ampun , buruk perangai ? huh ni pengaruh layan kuch kuch hota hai lah ni malam semalam .. bengkak mata gua babe .. menangis .. aduhai layan feel betul cerita tu ..dah makan ? laparlah .. belanja boleh ? kih kih kih*trend ketawa sekarang

kalau korang nak tahu , gua tak amik form 6 pun sebab niat nak belajar dalam hati gua dah takde .. ya ampun lagi sekali , apa jenis manusia gua ni ? tapi gua cakap real ni , gua dah hilang minat nak belajar .. gua lebih suka duduk rumah jaga adik2 gua .. practice nak jadi isteri mithali*gatal dah nak menikah* ..lagipun , gua hampa sebab rezeki dekat UPU tu takde .. perghhh memang gua nak sebat je kerani yang kerja bahagian pengambilan pelajar tu .. takpe , gua tunggu dekat tempat parking , sebat lu laju2 ..HAHAHAHA :) .. ada orang nak amik gua jadi bini tak ? 

ehh ehh , cop ! gua sebenarnya nak cerita pasal 'rasa macam nak berubah ..........' .. alahaii , betul gua nak berubah ! gua tak tipu .. kalau gua tipu gua jadi makin cantik*hok`alahhhhh* ..
exceli , gua nak berubah dari segi penulisan gua dalam blog ni hah .. gua dah tak nak guna short-form lagi sebab gua faham perasaan korang bila korang baca ayat gua yang macam puting beliung .. gua pun terasa nak hempuk muka gua banyak2 kali dekat tilam .. cis asal ayat gua macam ni ?  lagi satu , gua nak ubah ayat gua  ..gua nak ubah sebab gua malaslah nak kena tindas dengan orang je .. bila gua guna YUYUN  tu , gua nampak ayu je kan ? HAHAHA :D .. ohh senanglah korang nak buli gua .. ciss sekarang dah tak boleh dah sebab gua akan baling bola bowling dekat sesiapa yang berani buli gua .. 

rasa macam nak berubah dari free hair -> berhijab .. kenapa dan mengapa ?
gua peliklah orang lelaki ni , bila perempuan bertudung je , diorang kata sebab kejar fesyen .. sepak muka lu orang laju2 baru tahu erti macam mana terberak dalam seluar masa dekat sekolah~ ..ehh , perempuan bertudung sebab diorang tak nak ayah/bapak/daddy/puppy/walit/abah dan sebagainya menanggung dosa anak2 perempuan diorang .. lagipun gua memang niat dihati nak bertudung dari kecil secomel loteh dulu , tapi pengaruh kawan2 lah ni gua jadi menyimpang ke simpang renggam .. gua ada baca artikel ' sekali anak perempuan keluar tidak bertudung , selangkah kaki ayahnya ke neraka ' ...ya ampun .. dah banyak langkah ayah ke neraka sebenarnya disebabkan gua .. maafkan akak , ayah .. jadi gua dah amik keputusan , insyaALLAH gua akan bertudung dan menutup aurat sepenuhnya .. AMIN ~ ...

umur gua pun dah nak 18 tahun lagi berapa hari je lagi , jadi bunga2 nak berkahwin tu dah ada .. nampak sangat gua ni gatal kan ? baru 18 tahun kot .. belum 18 juta tahun lagi .. alahaii , sabar nurul ! jodoh gua pun tak menjelma lagi ni .. mana dimana dan dekat mana ? well , umur semakin meningkat jadi keinginan tu macam2 .. gua pun tak tahu kenapa dengan gua .. mungkin sebab gua jelly dengan cousin2 gua yang masing2 dah bertunang dah kahwin .. alahaii , bilalah turn gua agaknya ni ? ada sesiapa nak amik gua jadi bini dia tak ? lai lai , banyak form kosong lagi ni .. gua pun ada prinsip pasal perkahwinan ni .. ''kalau ada jodoh , adalah . kalau belum ada , bersabarlah '' ..insyaALLAH , tuhan tu sentiasa tahu apa yang dah diaturkan untuk umatnya ..

okaylah , gua pun dah macam mengarang karangan je ni .. kalau time sekolah dulu 350 patah perkataan pun tak lepas , hew hew hew  *trend ketawa sekarang* .. buruk benar rupa perempuan ketawa macam tu ..
gua pun nak pergi mandi , hangit dah rasa badan ni .. nanti ada masa gua post entry lagi .. lepchiuuuu :*



assalamualaikum :)






SPECIAL GIVEAWAY BY AZIERA ADENAN

No comments:






dengan ini , yuyun mengisytiharkan yang yuyun dah follow syarat2 dan 
sudah like senarai sponsor dan follow sponsor :)
tapi dukacita dimaklumkan yang yuyun tak tag sebab yuyun benci tagging orang , 
hope faham -,- ..
haduyy dah macam pengumuman raya pula :)
-kbhaii :)

Segmen pantas : header percuma I bahagian 1

No comments:

kejar masa nih .. 
 
[a].Title : yuyunsibuncit.blogspot
[b].Description/Ayat/Kata Alu-Aluan :  IT`S ALL ABOUT EVERYTHING -->> YUYUN SHAFIQAH
[c].Font  : Lemons can fly
[d].Warna/Code Warna Lagi Mudah : warna yg sesuai ikut pandangan nabila , okayy :)
[e].Url Gambar Doodle SAHAJA/Gambar Biasa Yang Telah DiTransparent Sepenuhnya : 

Exclusive Giveaway By Cik Bunny

1 comment:

GA yang dolu , takde rezeki , harapnya yang nih adalah rezeki , kann ? kann ?

*klik banner :)
" Giveaway ini dianjurkan oleh Inspire Bunny ditaja bersama NMA ShopButikpinkkuBunny Inspired dan Heart Inspiration (boutique) "

kebingungan melanda tatkala otak tengah bengong

No comments:
hambuyy , apa punya tajuk entri nih ? tapi memang yuyun tengah bengong memikirkan sampai otak terburai berterabur atas lantai*err -,-' ?
alhamdulilah , rezeki makin mencurah2 sejak akhir2 nih ..
rezeki apa nih ? ohh rezeki menang GA *alahaii tuhh pun nak kecohkan ?
ehh , suka hati yuyun lah .. sibuk je .. pukk ontot tuhh kang baru tahu erti penyesalan :) HAHA :D 
nih yuyun nak cerita pasal kehidupan alam perkahwinan persekolahan ..  well , yuyun dapat sambung form 6 
tapi hati nih berbelahbagi lah .. kenapa ? sumpah hati yuyun memang takrela nak amik form6 nih hah -,-''

yuyun ada cakap dengan ibu , yuyun tanak amik form6 sebab malas .. ibu pun cakap ' ehh , habis tanak belajar akak nak jadi apa ? ' .. sumpah lagi , akak tanak lah bu , takminat takleh nak paksa2 , apa kata ibu je yang amik form6 tuhh ' .. ibu kata ' cakap sendiri dengan ayah ' .. bila tangg situ , mula lah malaisshh aihh .. 

tapi , yuyun memang taksabar nak tunggu result UPU keluar 6 mei nih .. ya ampun , hope sangat ada rezeki yuyun sambung belajar dan pegi jauh dari kampung nih .. exceli , yuyun dah boring asyik memerap je dekat rumah , memerap dekat kampung nih hah .. sampai kalau yuyun nak merayap pun , dah taktahu nak pegi pleasing muka yuyun dekat mana lagi .. orangg pun dah muak tengok muka yuyun yang comel nih *gelak terabur please .. 

nih nak cerita lagi , nak baca tak ? kalau tanak SILA TEKAN PANGKAH YANG COMEL MELETOP DEKAT ATAS TUHH ..
ehh , ehh ? dah bulan mei kann ? yuyun happy sangat bulan mei dah datang tapi belum apa2 , 1 mei hari tuhh , dah spoil mood bulan mei yuyun .. haduyyy nya pun .. yuyun kira pengFB tegar dan pengTWITTER tegar , jadinya yuyun pun on lah dua2 tuhh dengan rakusnya pada 1 mei hari tuhh .. alahaii , jelly sangat bebudak nih update status ' heyy , lepak bandar hari nih dengan member ' ' konvoi dengan member ' .. upload picture sana , upload picture sini .. haduyyy jelly MAK :( .. last2 yuyun update status macam nih :



exceli , 26 mei nih birthday yuyun .. 
THE END ~
*HAHAHA :) 
-kbhaii , sayang you oullss ..